Com treballa per a la teva marca una (excel·lent) newsletter?

Imagina la newsletter com un tobogan que et dona accés ràpid a la safata d’entrada dels teus contactes: t’han donat permís perquè et puguis comunicar amb ell o ella i això ho canvia tot. No seràs percebut com una intrusió, per això hi ha moltes més possibilitats que el teu contingut arribi al teu públic.

El gran repte és aconseguir el “permís per entrar”, que en realitat és un tracte per totes dues parts. Els contactes s’han subscrit a partir de l’ expectativa de rebre alguna cosa per part teva. Així doncs, determinar en què consisteix aquesta promesa (i complir-la) és el punt més estratègic d’una newsletter.

Una newsletter és una eina increïble per reforçar la marca i fer conèixer els productes en un entorn de confiança, que ens pot permetre:

  • La difusió i dinamització dels nostres continguts.
  • La fidelització i engagement dels clients actuals.
  • La conversió de leads en clients.

Què es una newsletter?

Una newsletter és una publicació periòdica que s’envia mitjançant correu electrònic i que inclou contingut d’interès per als subscriptors.

Sovint inclou articles rellevants sobre la marca, els seus productes o sobre el sector, i normalment integren algun CTA (crida a l’acció) i links amb contingut premium o ofertes.

En compartir contingut d’interès, mostres el teu know-how a l’hora que dones resposta a les necessitats del teu comprador. És un intercanvi de valor entre la marca i els seus clients o leads.

Les actuals newsletters digitals tenen el seu origen en els butlletins informatius del passat. La seva transformació al medi digital ha suposat molt més que un canvi de format, ja que aprofiten al màxim tots els avantatges d’interactivitat, dinamisme, personalització i segmentació.

Newsletter per potenciar la teva marca CREA

Quins resultats pots obtenir amb una bona newsletter?

  1. Reforça la teva marca. Els subscriptors troben contingut rellevant i de valor, que va generant confiança i record (top-of-mind).
  2. Incrementa l’engagement cap a la teva marca. La periodicitat implica familiaritat. Mantenir la coherència al llarg del temps és clau, ja que es genera la sensació d’anar coneixent l’empresa o marca cada vegada millor, amb la qual cosa ens sentim més predisposats a escoltar les seves ofertes, comprar els seus productes i fins i tot recomanar-los.
  3. Agilitza el procés de vendes. Les newsletters tenen un gran potencial per convertir leads en clients i fidelitzar-los, ja que el vincle creat es transforma en confiança.
  4. El públic està molt més informat i més connectat a la teva marca, de manera que s’avança més àgilment en el funnel de vendes.
  5. Millora el tràfic i el SEO de la teva web. Les newsletters, sovint inclouen links cap a pàgines concretes de la teva web (una pàgina de producte, el portafoli, un post del blog…). Així doncs, a més de generar interès cap determinats aspectes de la teva empresa, generes tràfic de qualitat amb més temps de permanència en les pàgines i, amb això, un increment en el teu posicionament orgànic.
  6. Millora el teu coneixement sobre els teus leads o clients. Tot el que passa a la newsletter es pot mesurar: qui l’obre, a quin enllaços clica… I, per tant, ens aporta contínuament un millor coneixement dels nostres subscriptors.

Però no només això: no oblidem que estem en un format digital amb infinites opcions d’interactuar amb els lectors. Sol·licitar opinions, fer una enquesta, jugar… Amb prudència, podem establir un diàleg que reforci encara més l’engagement cap a la nostra marca, que ens aporti informació valuosa sobre els nostres clients o potencials clients i ens ajudi a segmentar millor.

Com implementar amb èxit una newsletter?

Els nostres especialistes de CREA ens expliquen allò més important a l’hora de llançar una newsletter:

  1. Definir el públic i l’objectiu prioritari (per exemple: generar tràfic de potencials clients cap a la web, captar nous leads, millorar el coneixement dels productes…).
  2. Tenir una bona base de dades i un pla per alimentar-la, que s’adapti a la teva estratègia (no es tracta de “quants” sinó de “quins”).
  3. Definir quina és la “promesa” que fem a aquests subscriptors, la periodicitat i la raó per la qual demanarem el seu permís per entrar a les seves bústies. Per exemple: donar informació d’interès sobre un sector, fer-los arribar ofertes, oferir-los formació…).
  4. Crear una marca o títol que respongui al contingut i que sigui molt clara per a qui la subscriurà.
  5. Concretar un estil gràfic i de copy coherent amb la marca i plantejar quins recursos gràfics s’utilitzaran (infografies, imatges, vídeos, gifs, animacions...).
  6. Elaborar un pla de continguts i crear contingut directe, atractiu i que aporti valor als subscriptors: s’han de sentir privilegiats per rebre-la.
  7. Una newsletter ha de resultar atractiva tant a nivell gràfic com de continguts, i per a això és essencial invertir recursos en equips professionals (interns, externs o mixtos) experts en aquests elements de comunicació.

Últims articles publicats

Tens un projecte a la ment i vols consultar amb un expert?

cross